Tartu Ülikool avaldas vastuvõetute nimekirjad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: .

Eile tunnistas Tartu Ülikool vastuvõetuks 4002 avaldust. Nüüd peavad tudengikandidaadid oma õppimissoovi ka kinnitama.

Tartu Ülikooli teatel tunnistati bakalaureuseõppes vastuvõetuks 2674 inimese avaldused, neist 1717 tasuta kohtadele ja 957 tasulisse õppesse.

Magistrikraadi asub omandama 1157 üliõpilast, doktoriõppes 171. Võrreldes eelmise aastaga on vastuvõetute proportsioonid jäänud samaks.

Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo toonitas, et nende numbrite näol on tegemist avaldustega, mitte õppimatulevate reaalsete isikutega.

Iga kandidaat sai esitada avaldused kandideerimaks kahele õppekavale. Lõplikud sissesaanud selguvad siis, kui vastuvõetud on teinud lõpliku valiku ja oma õppimissoovi ka kinnitanud. Tähtaeg selleks on 20. juuli.

Välisüliõpilaste osas võeti Tartu Ülikooli sel aastal vastu ligikaudu 16 protsenti rohkem kandidaate kui eelmisel aastal. Kasv on eelkõige TÜ ingliskeelsesse õppesse, nii bakalaureuse-  kui magistriastmes.

Suurim kasv esitatud avalduste osas oli arstiõppe ingliskeelsesse gruppi, kuhu soovijate arv kasvas 25 protsenti. Täpsem pilt välisüliõpilaste vastuvõtu tulemustest selgub sügisel, mil välisüliõpilased on õppetööle asunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles