Helilooja sünniaastapäev toob kontserdi ja näituse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja ja pedagoog Heino Eller (1887-1970).
Helilooja ja pedagoog Heino Eller (1887-1970). Foto: Wikipedia

Täna, 5. märtsil kell 18 algab Elleri kooli saalis helilooja Heino Elleri 122. sünnipäevale pühendatud kontsert. Märtsikuu lõpuni saab vaadata kooli vilistlase, H. Elleri õpilase Alo Põldmäe loodusfoto näitust «Muusikaline Neeruti».


Traditsiooniliselt esitatakse kontserdil Heino Elleri ja teiste Eesti heliloojate loomingut ning ettekandele tulevad Elleri kooli õpilaste ja vilistlaste omaloomingulised teosed, edastas muusikakooli kommunikatsioonijuht Taimi Sild.

Noortest autoritest astuvad publiku ette Merike Pedaste, Vladimir Karjalainen, Helme-Reet Pihel, Liis Ring ja ansambel «Vertigo». Lisaks esinevad Elleri kooli õpilased teisest klassist kuni neljanda kursuseni ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid.

Üritusel antakse üle Ago Russaku sihtkapitali stipendium Elleri kooli neljanda kursuse klaverieriala õpilasele Mari Visnapuule. Kontserti juhib ja tekste äsjailmunud Elleri raamatust esitab Rasmus Kull. Kava koostaja on Tiiu Usk.

Ago Russaku sihtkapital asutas Ago Russaku mälestuseks tema perekond 6. detsembril 1996. aastal. Sihtkapital on mõeldud Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli klaveriosakonna ühe õpilase toetamiseks. Eelneval kolmel aastal on stipendiumi saanud Märten Karm, Kirke Karja ja Maila Laidna.

Alo Põldmäe loodusfoto näituse peategelasteks on puud, mis kujutavad mitmesuguseid muusikainstrumente (orel, kannel, flööt, helihark, lüüra jm.), muusikalisi märke (fermaat, diees, bekaar), muusikalist atribuutikat (kuularid) ja helisevaid maastikke. Esindatud on ka rida «laulvaid» puid.

Alo Põldmäe on sündinud 1945. aastal Tartus. Lõpetanud 1964. Tartu muusikakooli oboe erialal (Jaan Hargeli kl.) ja 1970 Tallinna konservatooriumi Heino Elleri kompositsiooniklassis. Töötanud Eesti Raadios, filmistuudios «Tallinnfilm» ning Eesti Heliloojate Liidus.

Praegu on Põldmäe Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi muusikaosakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles