Ülikoolidesse vastuvõtt on lõpusirgel

Katre Tatrik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikool.
Eesti Maaülikool. Foto: Lauri Kulpsoo.

Reede hilisööga lõppes Eesti Maaülikooli riigieelarvelistele õppekohtadele ja Tartu Ülikooli sisseastumise avalduste vastuvõtt.

Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul esitati esialgseil andmeil bakalaureuseõppesse 9815, magistriõppesse 2160 ja doktoriõppesse 304 avaldust.

Karo andmeil esitati sel aastal kolme õppeastme peale kokku 12 279 sisseastumisavaldust, mis on vaid veidi üle tuhande avalduse rohkem kui laekus eelmisel aastal ainult bakalaureuseõppesse.

«Doktoriõppes me vähendasime kõvasti riigieelarveväliste õppekohtade hulka,» selgitas Karo, miks on selles õppeastmes vähem avaldusi kui muidu.

Ent avalduste arv on vähenenud siiski eelkõige bakalaureuseõppesse laekunud avalduste arvelt. Selle võimalike põhjustena toob ta välja gümnaasiumilõpetajate vähenenud arvu ja järgmise aasta kõrgharidusreformi. Magistriavalduste arv vähenenud ei ole.

Maaülikooli bakalaureuse-, ehitusinseneri-, loomaarsti- ja rakenduskõrgharidusõppe 477 riigieelarvelisele kohale esitati kokku 3327 avaldust.

Maaülikooli pressiesindaja Marge Kohtla sõnul oli oodatult kõige populaarsem eriala ökonoomika ja ettevõtlus: ühele kohale 52 soovijat. Peale selle olid, nagu eelmiselgi aastal, väga populaarsed loodusvarade kasutamine ja kaitse ning maastikukaitse ja -hooldus. Mõlema eriala ühele riigieelarvelisele õppekohale kandideeris 13 soovijat.

Üldse laekus maaülikoolis bakalaureuseõppe ühele riigieelarvelisele õppekohale 6,97 ja magistriõppes 1,1 avaldust.

Maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Tiiu Lille ütles, et peamine tagasiminek oli tehnilistel erialadel.

Tänasest 17. augustini saab maaülikoolis esitada avaldusi kaugõppesse, samal ajal lõpeb ka doktoriõppe avalduste vastuvõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles