Tartu 38. noortetuuri võitis Tallinna Kalevi Jalgrattakool

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel lõppes neli päeva väldanud 38. Tartu Noortetuur, mis oli ka 15. Janek Ermeli mälestusvõistluseks ja mille raames peeti ka Eesti Meistrivõistlused mitmepäevasõidus kuni 16-aastastele ratturitele. Nelja päevaga läbiti proloog ja neli etappi, kogupikkusega 201 km. Peale Eesti ratturite paremiku osalesid võistlusel ka Läti ratturid kahe võistkonnaga.

Liider vahetus pingelise võistluse käigus kolmel korral. Proloogi võitis Mihkel Kalja Rein Taaramäe rattaklubist, kes edestas Karl-Arnold Vendelini Viko rattaklubist 2,9 sekundiga. Kolmas oli Ekke-Kaur Vossman Kalevi jalgrattakooli I võistkonnast.

Esimene etapp sõideti Tartu lähistel Vasula ringil. 46-kilomeetrise sõidu võitis Karlis Jirgensons Riia Jalgrattakoolist, teisena oli finišis Karl-Patrick Lauk Spordiklubist Viiking ja kolmas Mihkel Kalja Rein Taaramäe Rattaklubist. Kõigile kolmele märgiti lõpuprotokolli võrdne aeg. Liidrisärgi säilitas siis Mihkel Kalja, kes oli ka velotuuri aktiivseim.

Kuna Mihkel Kalja oli aga ka velotuuri liider, siis startis järgmisele etapile aktiivseima särgis hoopis Karl-Patrick Lauk. Mäekuningaks tõusis Kristo Enn Vaga Tallinna Kalevi Jalgrattakooli I võistkonnast.

Teine etapp viis ratturid Tartust Kanepi kaudu Otepääle. Etapi pikkuseks oli 68 kilomeetrit ja sõit väga aktiivne. Siiski ei õnnestunud kellelgi otsustavalt eest rebida ja tegemist oli taas grupifinišiga. Teist päeva järjest jäi võitmatuks läti rattur Karlis Jirgensons, kes edestas lõpufinišis Karl-Patrick Lauku ja oma klubikaaslast Ilja Dorošenkot. Lõpuprotokolli märgiti taas kõigile sama lõpuaeg.

Velotuuri liidriks tõusis Karl-Patrick Lauk, kes edestas kokkuvõttes Karlis Jirgensonsi ühe ja Mihkel Kaljat viie sekundiga. Lauk tõusis ka aktiivseimaks ratturiks, aktiivseima särgis startis järgmisele etapile aga teisel positsioonil olev Karlis Jirgensons. Mäekuninga särgi säilitas Kristo Enn Vaga.

Kolmas etapp sõideti Valga ja Viljandi maakonnas ja võistlejad sõitsid Otepäält Sihva, Pühajärve ning Puka kaudu Holstresse. Tegemist oli tuuri pikima etapiga, sest kokku läbiti 76,4 kilomeetrit. Sõit oli huvitaval maastikul taas aktiivne ja äraminekukatseid oli hulgaliselt. Lõpuks kandis üks neist ka vilja ja Tallinna Kalevi Jalgrattakooli õpilasel Ekke-Kaur Vossmanil õnnestus grupiga korralik vahe sisse sõita. Vahe ulatus vahepeal juba ühe minutini, millest finišijoonel jäi alles siiski veel 38 sekundit. Sellest piisas, et tõusta Velotuuri liidriks ja minna viimasele etapile vastu 32-sekundilise eduga Karl-Patrick Laugu ees. Etapil saavutas teise koha Ilja Dorošenko ja kolmanda Mihkel Kalja.

Neljas, 9,2-kilomeetrine etapp eraldistardiga sõidus toimus Holstre - Paistu vahelisel teel. Favoriidina startis etapile Velotuuri liider Ekke-Kaur Vossman ja võitis ka selle sõidu. Mihkel Kalja teisena jäi talle alla kümne sekundiga ja Karl-Patrick Lauk 14 sekundiga.

Sellega oli 38. Tartu noortetuur saanud ka lõpplahenduse. Velotuuri võitis Ekke-Kaur Vossman Tallinna Kalevi jalgrattakoolist, teise koha saavutas Mihkel Kalja Rein Taaramäe rattaklubist ja kolmas oli Karl-Patrick Lauk spordiklubist Viiking.

Velotuuri aktiivseimaks ratturiks oli ka Lauk, mäekuningaks Norman Vahtra Rein Taaramäe rattaklubist. Meeskondlikus arvestuses võitis velotuuri Tallinna Kalevi jalgrattakooli I võistkond. Teise koha saavutas Riia jalgrattakool ja kolmas oli Rein Taaramäe rattaklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles