Iga raamat sai allkirja ja numbri

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ rektori Alar Karise ametiaja lõpetusena esitles Tartu ülikool tema kirjutisi, sõnavõtte ja usutlusi koondavat kogumikku.„
TÜ rektori Alar Karise ametiaja lõpetusena esitles Tartu ülikool tema kirjutisi, sõnavõtte ja usutlusi koondavat kogumikku.„ Foto: Margus Ansu / Postimees

Alar Karis rehkendas kokku, et ta andis Tartu Ülikooli rektorina lõpudiplomitele ühtekokku 15 649 allkirja. Suure osa reede hommikust kulutas ta kogumiku «Kiri tulevikku» 500 eksemplarile autogrammi andmiseks.

Rektor Alar Karise ametiaja lõpetusena esitleti kogumikku, mis koondab tema artikleid, sõnavõtte, intervjuusid ja arvamusi, ülikooli kunstimuuseumis.

Kirjastuse Aasta Raamat üllitatud kogumiku on koostanud Mart Orav. Karise rektoriameteist tulenevalt on selles kirjutisi põhiliselt aastaist 2003–2012 ja vaatluse all nii Eesti Maaülikooli kui ka Tartu Ülikooli olevik ja tulevik. See kõik on Orava sõnul paigutatud laiemasse kõrgharidus- ja teaduspoliitika konteksti.

Kogumiku kõik eksemplarid kannavad järjekorranumbrit ja rektori allkirja. Kõigi raamatu saajate nimed talletati esitlusel ja talletatakse edaspidi vastavas registris. Kogumiku ostmise asemel on see võimalik endale lunastada annetusega kunagise rektori Jüri Kärneri mälestusfondi Tartu Kultuurkapitali juures.

Fondi saab teha annetusi Tartu Kultuurkapitali arveldusarvele 10102052050006 SEB-s, 221011379347 Swedbankis või 334408570002 Sampo pangas, märgusõna «Jüri Kärner».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles