Tulevased kunstitudengid visandasid portreid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praktilise harjutusena tuli kunstikõrgkooli pürgijatel joonistada modelli portree.
Praktilise harjutusena tuli kunstikõrgkooli pürgijatel joonistada modelli portree. Foto: Kristjan Teedema

Eile sai hoo sisse vastuvõtt Tartu Kõrgemasse Kunstikooli. Erialakonsultatsioonides tutvustati kooli õppetööd ja sisseastumiseksameid. Praktilise harjutusena tuli kunstikõrgkooli pürgijatel joonistada modelli portree. Modelliks oli oma sõnul juba väga staažikas kunstimodell Õie Pannel.

Täna alustatakse sisseastumiseksameid, mis kestavad laupäevani. Avaldusi sai esitada elektrooniliselt kooli veebis jaanipäevani.

Avalduste esitamine sisseastumise infosüsteemi (SAIS) kaudu algas ka Tartu Ülikooli bakalaureuse-, rakenduskõrgharidus- ja magistriõppesse. Eile pärastlõunaks oli õppima asumise soovi avaldanud ligi 500 tudengikandidaati. Dokumentide vastuvõtt kohapeal algab 2. juulil.

TÜ vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul esitatakse paberavaldusi umbes 10 protsenti. «Avaldust peavad kohapeale esitama tulema need, kelle vastuvõtt toimub eritingimustel, et tuua vastavad tõendid. Samuti need, kes on gümnaasiumi lõpetanud enne 2004. aastat.» Kuid mõni tudengiks pürgija tuleb ülikooli kohale dokumente esitama ka lihtsalt kindluse mõttes.

Möödunud aastal muutis Tartu Ülikool oma sisseastumiskorda: lävendipõhise vastuvõtu asemel võetakse tudengeid vastu nüüd pingerea alusel. «Selle tõttu on avaldusi hakatud varasemast rohkem esitama, kuna ülikooli sissesaamine pole enam nii kindel,» rääkis Karo.

Eesti Maaülikooli põhiõppesse sai avaldusi elektrooniliselt esitada juba möödunud reedest. Eilsest kahe nädala jooksul saab dokumente tuua ka ülikooli vastuvõtuosakonda.

«Seda võimalust peavad kasutama kutsekeskhariduse omandanud, kelle hindeid ei ole riiklikes registrites,» selgitas Eesti Maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Tiiu Lille avalduste kohapeal esitamise vajalikkust. «Samuti need, kel mingil põhjusel on registriandmed puudulikud. Ja inimene tuleb kindluse mõttes kohale, et oma õppetulemusi paberil tõendada.» Eile tõi avalduse kolm inimest. Lille sõnul käib kohapeal 8–10 protsenti sisseastujatest.

Triin Kand on Tartu Postimehe suvereporter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles