Ka Võru autojuhid jooksevad tulekustutitele tormi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne päästjate saabumist püüdsid ümberkaudsed inimesed tulele piiri panna pulberkustuti ja veega.
Enne päästjate saabumist püüdsid ümberkaudsed inimesed tulele piiri panna pulberkustuti ja veega. Foto: Corbis / Scanpix

Ka Võrumaa tulekustutite müüjatel on viimastel nädalatel käed-jalad tööd täis olnud, sest paljud auto­juhid muretsevad oma tulekustuti pärast, põhjuseks kuulujutt liikluspolitsei kustutite kontrollimise kampaaniast.


Tulekustutusvahendite müümise, hoolduse ja remondiga tegeleva OÜ Tulekaitse juhataja Kalev Vaabi sõnul pole nende maja varem nii suurt klientide hulka näinud, kirjutab Võrumaa Teataja.

«Kui varem käis siin päeva jooksul tosin inimest, siis viimase kuu jooksul on käinud iga päev vähemalt 50 inimest, rekordpäeval tuli kustutit kontrollima või hooldama 80 klienti,» lausus ta, lisades, et inimesi utsitab oma tulekustutit taatlema hirm korrakaitsjate ees.

«Enamik neist on siia viimasel ajal kustutit ostma või taatlema tulnud ikka hirmust, kõneldakse politseireididest,» ütles ta.

Üleeile keskpäeval Maksimarketist tulekustuti ostnud Helle põhjendas oma ostu just sellega, et politsei olevat hakanud senisest karmimalt autode tulekustuteid kontrollima, ning ta pidi uue kustuti ostma, sest vana ei vastanud normidele.

Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Ave Lillemäe sõnul pole politsei kustutite kontrollimise kampaaniat alustanud, tegu on pigem rahva seas leviva kuulujutuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles