Alar Karis nimetati Universeumi auliikmeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: Peeter Langovits

Tartu ülikooli rektor Alar Karis nimetati silmapaistva panuse eest Euroopa akadeemilise pärandi hoidmisel ja tutvustamisel Universeumi koostöövõrgustiku auliikmeks.

Universeum on Euroopa akadeemilise pärandi hoidmisele pühendunud koostöövõrgustik, mis ühendab Euroopa ülikoolide muuseumide töötajaid, kollektsioonide kuraatoreid, teadusajaloo uurijaid ning teisi ülikoolide akadeemilise pärandi hoidjaid ning tutvustajaid.

Otsus Karise auliikmeks nimetamise kohta tehti teatavaks 17. juunil üldkogul Trondheimis. Auliikmeteks nimetati peale Karise veel Lissaboni ülikooli rektor professor António Nóvoa ja Padova ülikooli rektor professor Giuseppe Zaccaria. Ühing nimetas auliikmeid esimest korda.

Universeum alustas ülikoolide koostöövõrgustikuna 2000. aastal Halles. Järgnevatel aastatel tegevus ning osalejate ring laienes ning 2010. aastal organiseeruti mittetulundusühingina. Universeumi eesmärk on õppida eri ülikoolide kogemustest ülikoolide materiaalse pärandiga töötamisel ning traditsioonide hoidmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles