Pavel Narõškin uuendas Eesti rekordit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Narõškin
Pavel Narõškin Foto: Kaja Haljaste

Laupäeval Keila Cupil rekordiüritusena kavasse võetud 200 meetri liblikujumises püstitas homme 20-aastaseks saav Pavel Narõškin uue Eesti lühiraja rekordi ajaga 1.59,82, olles ühtlasi esimene eestlane, kes purustas kahe minuti piiri. Seni kehtiv rekord 2.00,06 oli püstitatud Sillamäel 11. mail Ida-Virumaa karikavõistlustel.

Käesoleval aastal on see Pavelile juba kolmas Eesti rekordi ületamine. Ujumise Spordiklubi treener Kaja Haljaste sõnas, et üksinda ujudes rekordit ületada on tõsine eneseületamine, eriti pikematel distantsidel ja 200 meetri liblikat loetakse üheks raskemaks alaks. Ta lisas, et Pavelit tõukas tagant soov olla esimene kahe minuti piiri ületaja, sest ta kartis, et Martti Aljand võib temast ette jõuda. Martti oli küll Keila Cupil stardis, kuid võttis võidu 50 meetri rinnulis, 100 meetri kompleksis ning pidi 0,02 sekundiga tunnistama Filipp Provorkovi paremust 100 meetri rinnulis.

"Õnneks ei teinud viiepäevane Euroopa meistrivõistluste järgne treeningutest haiguse tõttu eemalolek Paveli ujumisvormile suuremat häda ja ta kosus kiiresti," selgitas Haljaste.

Tähelepanuväärne on, et Paveli 200 meetri distantsi sees ujutud esimese 100 meetri aeg 56,93 oli üle sekundi kiirem hiljem Keila Cupil 100 meetri liblika võitja ajast (selle distantsi võitis Mart Mandel ajaga 58,19).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles