Linn sõlmis hankelepingu Tartu Loodusmaja ehitamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus sõlmis ehituslepingu ehitajatega AS Merko Tartu ja Aktsiaselts Merko Ehitus Eesti, et 2,3 miljoni euro eest kerkiks Lille tänava pargialale Tartu Loodusmaja, annab teada linnavalitsuse pressiteenistus.

Täpseks ehitushinnaks kujunes 2 334 739 eurot, kuid loodusmaja rajamise projekti kogumaksumuseks koos projekteerimise, vana hoone lammutuse, ehituse, järelvalve, sisustuse jmt. on 3 120 807 eurot, millest Tartu linna omafinantseering on kümme protsenti. Ülejäänud projektikulud kannab Euroopa Regionaalarengu fond.

Abilinnapea Tiia Teppan märkis, et arhitektuuriliselt hästi lahendatud ning looduslikest materjalidest valmiv maja seob ühtseks tervikuks ka Kalevi 13, 15, ja 17 taga asuva Loomemajanduskeskuse pargiala. "Loodusmaja valmimine ja seda ümbritseva pargi kordategemine loovad võimaluse kasutusele võtta olulise osa pikki aastaid räämas olnud Karlova miljööväärtuslikust keskkonnast," lisas Teppan.

Loodusmaja ehitatakse 2010. aastal toimunud arhitektuurivõistluse võidutöö "Känd" järgi, mille autoriteks on Urmas Lõokese Arhitektibüroo ja KARISMA arhitektid OÜ.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles