Tartu ujujad olid Eesti noortesarja finaalis tegijad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annabel Aria ja Kregor Zirk, kes on noortesarja parimad ujujad.
Annabel Aria ja Kregor Zirk, kes on noortesarja parimad ujujad. Foto: Kaja Haljaste

Ligi 200 noorujujat 27 klubist osalesid 1. juunil 2012 Keilas Noortesarja finaalis, et selgitada välja 10-14 aastaste Eesti parimad.

Tartu kahe klubi, Ujumise Spordiklubi ja Tartu Ujumisklubi, noorujujad olid võidukad 17 alal 36-st, sealjuures 15 individuaal- ja kahes teateujumises. Tallinnasse läks seitse, Hiiumaale neli, Kohtla-Järvele kolm, Narva ja Rakveresse kaks ja Keilasse üks alavõit; medaleid jagus 19 klubi ujujale.

1999. aastal sündinud poiste vanuseklassis jäi võitmatuks Ujumise Spordiklubi ujuja Kregor Zirk, kes võitis viis ala: 50 m ja 200 m vabalt, 100 m liblikat, 100 m selili, 200 m kompleksi. Tema kõik võidutulemused olid kiiremad eelmisel aastal sama vanuseklassi esikoha aegadest.

Neli esikohta võitis 2000. aastal sündinud tüdrukute seas Hannabel Aria, kolm alavõitu said Kertu Ly Alnek ja Karel Seli (kõik Tartu UK).

Kõik eelpool nimetatud noorujujad kuulutati oma vanuseklassi parimateks, Karel Seli sai selle tiitli omanikuks teist aastat järjest.

Võistluste parimad tulemused ujusid Rudolphi punktitabeli alusel Kregor Zirk (50 m vabalt – 27,00) ja Hannabel Aria (100 m selili – 1.11,19).

Seega tuli tartlaste kontosse koguni kuus eriauhinda välja antud kaheksast  eriauhinnast. 

Tartlastest jõudsid pingelises medaliheitluses esikolmikusse veel Tiit Matvejev 100 m rinnulis kolmas koht, Martin Piilberg (2000) 50 m vabalt kolmas ja 50 m liblikat teine koht, Sander Paavo 400 m kompleksis kolmas koht; esikohtadele lisaks võitis Karel Seli teise koha 50 m vabas, Kertu Ly Alnek oli teine 100 m rinnulis ja 100 m selilis, Hannabel Aria teine 50 m vabaujumises.

"Loodame, et ujujad saavad teiste linna spordibaase kasutavate spordiala harrastajatega sarnased renditingimused – nad on seda väärt!" lisas Ujumise spordiklubi treener Kaja Haljaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles