Emajõe mehed laulavad oma elust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval saab Sadamateatris kuulata kontserti «Emajõe meeste laulud», millega Tartu meeskoor Akadeemiline Emajõgi tähistab oma 10. aastapäeva. Nagu teatas üks lauljaid Hannes Astok, on kontsert neist endist.

«Mehed laulavad oma igapäevastest muredest ja rõõmudest, kalalkäikudest ja ametiühingust, pangalaenudest ja rehvivahetusest. Või vähemalt mõtlevad lauldes nendele,» märkis ta. «Need mehed tahavad alati parimat, kuigi välja võib kukkuda nagu alati. Aga nad ei jäta, sest nad on mehed kui metsapullid, kuigi jõe äärest.»

Alguses laulis Akadeemiline Emajõgi ilma dirigendita. Et asi oleks kindlates kätes, dirigeerivad kontserdil Karin Raamat ja Laine Randjärv. Õrnemaid laule on kutsutud esitama naiskoor Emajõe Laulikud.

Kavas on koorilauluklassikat, vene rahvalaulu ja tudengilaulu, Peeter Volkonski ja Jaan Tätte loomingut. «Mitmed neist lauludest on koori liikmed ise tuntuks laulnud,» lisas Astok.


Ühtlasi meenutas ta koori tipphetki. «Aastal 2004 tahtis Ilmar Moss ära jätta vihma tõttu laulupeorongkäigu, aga me suutsime üldrahvalikult ikka rongkäigu teha,» märkis Astok. «Aastal 2009 korraldasime tuletulemist ja 2010 Tartu Maarja kirikus esimesele emakeelsete lauludega laulupeole pühendatud kontserdi.»

Kontsert «Emajõe meeste laulud» algab Sadamateatris homme kell 19. Sissepääs on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles