Tartu laseb Võidu silda kõpitseda

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile parandasid OÜ Terminus Ehitus töömehed Võidu silla treppe.
Eile parandasid OÜ Terminus Ehitus töömehed Võidu silla treppe. Foto: Margus Ansu

Tartu linn on tellinud Võidu silla treppide remondi, eile kohendasid töömehed Plasku-poolset treppi.

Tartu teedeteenistuse peaspetsialist Siim Mitt ütles, et remont on vajalik, sest trepp oli väga lagunenud ja graniidist trepiastmed ära vajunud. «Kõige hullem oligi just see trepp,» lausus Mitt. Ta lisas, et astmeid kohendatakse ka teistel treppidel.

Tema selgitusel on käimas silla treppide ja piirete iga-aastased hooldus- ja remonditööd. Tegu on väiksemahulise tööga ja selle maksumus jääb alla 2000 euro. Lepingu järgi on remondi lõpetamise tähtaeg 20. juuni, kuid see ei tähenda, et remonti tehtaks selle ajani pidevalt.

Ehkki hiljutine ekspertiis andis Võidu silla olukorrale masendava hinnangu ja tõstatas küsimuse, et otstarbekamaks võib osutuda sellesse kohta uue silla ehitamine, ei ole linnavalitsus silda maha kandnud.

Mitt ütles, et plaanis on tellida silla paisuvuukide remondi projekt. Seejuures on küsimus, kui mahukalt remontida ja millisel määral see hõlmaks sillakonstruktsioone.

Selleks aga tuleb esmalt tellida tehnilise seisundi hinnang, mis aitab otsustada, kuidas remondiga tulevikus edasi minna. Võidu sild valmis 1956. aastal, selle viimane suurem remont oli 1999. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles