Galerii: tulevased «Jassid» ja «Pütad» rassisid rattarajal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikupoolikul pääsesid kuulsate ratturite rajale kõige väiksemad pedaalijad. Saadud kogemus ja emotsioonid võivad nii mõnegi täna kolmerattalisega vändanu panna tulevikus tõsisemalt rattasõitu harjutama. Estonian Cycling Weekend jätkub täna profiratturite Tartu tänavasõiduga.

Klubi Tartu Maraton teatel oli tänavune laste rattasõit lausa maailma suurim omataoline. Erinevate vanuserühmade sõitudest võttis osa 3347 last, mis on uus rekord.

Rahvusvahelise Jalgratta Liidu komissar ning Estonian Cycling Weekend 2012 peakomissar Andreas Gensheimer tundis lastesõitude üle rõõmu ning leidis, et laste väga varajane spordi juurde toomine on väga vajalik uute rattatippude kasvatamisel. Gensheimer lisas omalt poolt, et ta pole mitte kuskil maailmas näinud nii suurt üksnes lastele mõeldud rattaüritust.

Laste rattaralli avasid tõukerattaralliga maskotid, misjärel oli järg Tillusõitude käes, kus osales 1879 väikest ratturit. Minirallist võttis osa 1468 noort rattasõpra.

Tartu lastesõitude eripära seisneb selles, et kõik lapsed stardivad number «1» alt, kuna on kõik võitu väärt. Vaatamata sellele, et paremusjärjestust välja ei selgitata, saavad kõik finišis kuldse medali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles