Kohus saatis Peeter Waaksi vangi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Waaksi kohtuistung.
Peeter Waaksi kohtuistung. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas Peeter Waaksi (34) süüdi tulirelva lohakas hoidmises ning tulirelva, selle helisummuti ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis talle karistuseks nelja-aastase vangistuse.

Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendati kriminaalmenetluse seadustiku alusel karistust ühe kolmandiku võrra ning lõplikuks karistuseks jääb kaks aastat ja kaheksa kuud vangistust.

Karistuse kandmise aja algust loetakse mullu 4. maist, mil Waaks kinni peeti.

Menetluskulude katteks peab Waaks tasuma 1000 eurot.

Peeter Waaksi süüdisti tulirelva lohakas hoidmises, mistõttu tegi ta isa tapmiskatse vähemalt kahe politseiniku suhtes. Samuti süüdistatakse Waaksi suures koguses tulirelva laskemoona ja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning vähemalt teist korda tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Süüdistuse kohaselt hoidis Waaks talle väljastatud relvaloal märgitud tulirelva OP-SKS lohakalt Põlvamaal Orava vallas Piusa küla Waaksi talus, võimaldades sellele ligi pääseda oma isal Ago Ursel Waaksil, kes tulistas mullu 4. mail kella 13 paiku kriminaalasja eeluurimise raames läbiotsimist teostanud politseiametnikke ning kaitsepolitseiametnikke. Tulistamise tagajärjel hukkus kaitsepolitseiametnik Tarmo Laul. Samuti tekitas Ago Ursel Waaks tervisekahjustusi veel ühele kaitsepolitseiametnikule ja ühele politseiametnikule.

Peeter Waaksile on esitatud süüdistus ka selles, et ta omandas aastatel 1999–2000 ebaseaduslikult jahipüssi ZK, millest ta lasi valmistada vintraudse tulirelva oma tuttaval, kellel puudus relva parandamise või ümbertegemise luba. Lisaks sellele lasi ta valmistada relvale helisummuti ja optilise sihiku.

Samuti süüdistatakse Waaksi selles, et ta soetas 2005. aastal sileraudsest jahipüssist IžK valmistatud vintraudse tulirelva Special koos helisummuti ja padrunitega ning 2010. aastal püstoli Margo koos helisummuti ja padrunitega. Kindlakstegemata ajal soetas Waaks ka püstoli TT koos kolme padrunisalvega ja suures koguses erinevat laskemoona.

Relvad koos helisummutite ja laskemoonaga leiti ja võtsid kaitsepolitseinikud ära läbiotsimiste käigus.

Tänast kohtuotsust saab vaidlustada, teatades selle soovist seitsme päeva jooksul alates homsest. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse teatavaks 7. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles