Võrumaal hukkus teelt välja sõitnud autos naine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal teelt välja sõitnud Volkswagen golf, milles kaotas elu keskealine naine.
Võrumaal teelt välja sõitnud Volkswagen golf, milles kaotas elu keskealine naine. Foto: Politsei

Täna hommikul Antsla vallas  Antsla-Sänna teelt välja sõitnud autos kaotas elu keskealine naine.

Lõuna prefektuuri kinnitusel juhtus õnnetus Antsla-Sänna tee 5. kilomeetril hommikul kell 7.45. Teelt välja sõitnud Volkswagen Golf rullus üle katuse.

Õnnetuses hukkus 42-aastane Sirje, kes paiskus sõidukist välja. Autos viibis ka Sirje elukaaslane, 47-aastane Ilmar, kes sai kergeid vigastusi.

Esialgsetel andmetel liikus Sõiduk Sänna küla suunas, kui teelõigul olnud tõusunuki järel tuli lauge kurv vasakule. Seal kaotas juht auto üle kontrolli. Sõiduk sattus külglibisemisse, sõitis vasakule poole teelt välja ning paiskus üle katuse.

Alustatud kriminaalmenetluse raames selgitatakse juhtunu üksikasjad, muu hulgas ka see, kes juhtis autot õnnetuse ajal. Meesterahva kontrollimisel ilmnes, et ta oli alkoholijoobes, ka on politseile teada, et mõlemal sõidukis olnud isikul puudus sõiduauto juhtimisõigus. Turvavarustuse kasutamine ja naisterahva kainus on kontrollimisel.

Sündmuskoha vaatlusel märkisid Võru politseinikud, et õnnetuses osalenud sõidukil oli all üks naelrehv ja kolm lamellrehvi. Ilmnes, et naelrehv oli kulunud lubatust enam ning lisaks oli ühel teljel kasutatud erinevaid rehvitüüpe.

Antud teelõigul oli suurimaks lubatud sõidukiiruseks 90 km/h, teeolud õnnetuspaigal olid iseenesest head, küll oli vihm ühelt kruusaselt kõrvalteelt kandunud teelõigule pisut lahtist liiva.

Praeguseks kogutud andmete põhjal tingis liiklusõnnetuse mitmete ohtlike asjaolude kooslus nagu nõuetele mittevastavad rehvid, valesti valitud sõidukiirus arvestades eesolevat kurvi ning kogenematu juht sõiduki roolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles