Tartu sai uue linnaarhitekti

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Tartu kesklinnast.
Aerofoto Tartu kesklinnast. Foto: Margus Ansu

Emajõelinna uue linnaarhitektina on eilsest alates ametis Tõnis Arjus, kes asus tööle lapsehoolduspuhkusele siirdunud Tiit Silla asemele.

Tõnis Arjus lõpetas Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise erialal 2010. aastal. Ta on töötanud Jaan Tiidemanni arhitektuuribüroos ja osaühingutes Nafta, Kose projekt ning Arhitektuuriklubi, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus.

Arjus on projekteerinud nii elamuid kui ühiskondlikke hooneid, sealhulgas korterelamuid Tartus Karlovas, Supilinnas ja Fortuuna kvartalis. Arjus on näiteks ka üks Pirita vabaajakeskuse hoone eskiisi autoritest.

«Tartu linnaarhitekti ametikoht eeldab lisaks erialasele pädevusele tasakaalukust, head avalike huvide tunnetust, ajaloolise pärandi olulisuse mõistmist ning kohanemist tänapäevase kiire töötempoga,» lausus Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Tugevaid kandidaate oli mitmeid, lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles