Taskila: Tartu peaks inimesi külla meelitama

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Saab 340.
Estonian Airi Saab 340. Foto: Estonian Air

Estonian Airi juhi Tero Taskila sõnul oleks edukalt toimiva Tallinna-Tartu lennuliini tarbeks vaja, et Tartu linn reklaamiks end välismaal ja meelitaks sellega inimesi, kes tahaksid sinna lennata.

Taskila tõi näiteks, et Soome linnad, kuhu Estonian Air lendab, reklaamivad end väljaspoole linnapiire ning meelitavad sellega turiste. Samad Soome linnad katavad ka EA kulusid 150 000 euro ulatuses. Küsimusele, kas EA tahaks ka Tartult samasugust toetust, vastas firmajuht aga eitavalt.

Küll lisas ta, et Tartu liin pole omaniku ehk riigi poolt nõutud, mistõttu võib selle ka madala täituvuse puhul sulgeda.

Taolist plaani Taskila siiski eitas, märkides vaid, et Tartu majanduslik tasuvus on koos teiste marsruutidega pideva jälgimise all ning igal liinil võib vähese kasumlikkuse puhul lende vähendada või see sootuks kinni panna.

Firmajuht lisas veel, et oluline pole vaid, et igas kuus lendaks Tartusse või Tartus 1100 inimest, vaid ka see, kui palju Tartust tulijad EAga edasi lendavad.

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Sakkov väitis nimelt nädalapäevad tagasi, et rahvuslik lennufirma kaalub kahjumliku Tartu liini sulgeda, kui see ei saavuta jaanipäevaks 65-protsendilist täitumust ehk 1100 reisijat kuus, mis on tasuvuse piir. Märtsis oli lendajaid 706.

Sakkov märkis täna, et Tartu liini kasumlikuks toimimiseks oleks vaja 400 lisalendajat kuus. «Ainuke, mida tartlased tegema peavad, on lendama,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles