Uus mullateaduse õpik sobib ka koduaednikule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kartulipõld.
Pildil kartulipõld. Foto: Priit Simson

Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadlased esitlevad homme kõrgkooliõpikut «Mullateadus», mis on heaks teadmiste omandamise allikaks ka põllumajanduses tegutsevatele praktikutele.

Õpiku koostamisel on silmas peetud võimalikult laia huviliste ringi ja see peaks sobima mullateaduse üldaluste ja Eesti muldade tundmaõppimiseks, kinnitas ülikooli pressiesindaja. Ühtlasi antakse ülevaade maailma muldadest ja levinumatest rahvusvahelistest mullaklassifikatsioonidest.

«Uue eestikeelse, kõiki mullateaduse valdkondi terviklikult käsitleva kõrgkooliõpiku järele on vajadus olnud juba aastakümneid,» märkis mullateaduse ja agrokeemia osakonna juhataja dotsent Alar Astover. «Õpikus leidub tarvilikku teavet nii põllumehele, loodushuvilisele, teadlasele, ametnikule kui ka poliitikule, see tähendab kõigile, kes oma tegevuses looduse ning seega ka mullaga otseselt või kaudselt kokku puutuvad.»

Õpikus on 488 lehekülge ning see sisaldab arvukalt illustreerivaid jooniseid ja fotosid. Riikliku programmi «Eestikeelsete kõrgkooliõpikute koostamine ja väljaandmine» osalisel toel valminud õpiku autorid on Alar Astover, Raimo Kõlli, Hugo Roostalu, Endla Reintam ja Enn Leedu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles