Tartu otsib raeplatsile uut jõulukujundust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulude puhul kaunistatud Tartu Raekoja plats.
Jõulude puhul kaunistatud Tartu Raekoja plats. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus kuulutas välja ideekavandite konkursi, et leida Raekoja platsile efektne jõuluaegne kujundus.

«Tahame enne suve kõik head mõtted kokku koguda, et siis sügisel jääks piisavalt aega parima idee elluviimiseks,» selgitas abilinnapea Tiia Teppan. Nii peaks kesklinnast kujunema mõnus ajaveetmispaik kõigile tartlastele ja linna külalistele.

Võistlusele oodatakse töid, mis pakuvad välja atraktiivse ja isikupärase kujundusidee ning väärtustavad Tartu keskväljakut linna sümbolpaiga ning keskse kogunemiskohana jõulude ajal.

Väljendusvahenditele piiranguid ei seata – välja võib pakkuda raekoja platsi tervikuks siduvad heli-, valgus-, ruumiinstallatsioone, skulpturaalseid objekte, arhitektuurseid väikevorme jm.

Kujundusideed võib välja pakkuda ka koos platsil korraldatavate tegevustega. Ainus nõue on, et idee peaks sobituma väljakujunenud linnaruumi ja vastama vanalinna muinsuskaitsealal kehtivatele piirangutele.

Parimatele ideekavanditele paneb linn välja rahalised auhinnad: esikoht saab 1400 eurot, teine ja kolmas koht vastavalt 1000 ja 700 eurot. Samuti pannakse välja kaks eripreemiat a` 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles