ERR.ee: lennundusmuuseumi arendamine maksab ligi 45 miljonit

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennundusmuuseum Ülenurmel.
Lennundusmuuseum Ülenurmel. Foto: Margus Ansu

Tartu külje all asuva Eesti lennundusmuuseumi arendamine, lennumasinate ning -atraktsioonide muretsemine läheb maksma ligi 45 miljonit krooni.

Hiljemalt paari aasta pärast võib lennundusmuuseumis näha unikaalset nõukogude ründe- ja luurelennukit, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu on Tartumaal Haaslava vallas asuvas lennundusmuuseumis 14 lennukit, kaks helikopterit ja muuseumimajades 400 lennukimudelit. Töösoleva projekti lõppedes 2011. aasta suvel peaks masinapark olema täienenud veel ehk umbes kümne raudlinnu jagu.

«Kui palju siis on, ei oska öelda, ses mõttes, et meie tahtmised on suured, õnne peab hirmsalt olema, et need tahtmised realiseerida. Igatahes 23 angaari ehitame juurde,» rääkis muuseumi juhataja Mati Meos.

Kui oleks võimalik, siis Mati Meose sõnul võiks muuseumi pärliks olla mullu teenistusest maha võetud esimese põlvkonna nähtamatu hävitaja F-117, mille tehnoloogia on aga salastatud ja seda ameeriklased välja ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles