Emajõkke vajunud inimese surnukeha leidsid tuukrid, uppunu on eile kadunuks jäänud mees

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Kaater sonariga alustas Dorpati taga otsinguid päeval kella nelja paiku.
Kaater sonariga alustas Dorpati taga otsinguid päeval kella nelja paiku. Foto: Kristjan Teedema

Täna, 4. juunil jätkas politsei Emajõe vette ööl vastu laupäeva vajunud mehe otsimist. Kella poole nelja paiku päeval leidsid vabatahtlikud tuukrid sukeldumisklubist Maremark mehe surnukeha Rahu silla lähedusest, kus teda viimati nähti, .

Tegu on sama 24-aastase välismaalasega, kes ööl vastu laupäeva Tartu linnas kadunuks jäi, teatas politsei- ja piirivalve pressiesindaja Pirjo Neissaar. Politsei avaldab hukkunu lähedastele ja sõpradele kaastunnet.

Mis juhtus?

3. juuni öösel kell 3.40 Emajõe vette Rahu silla lähedal vajunud inimese kohta puudus info, et kes ta oli, enam kui 36 tundi.

Politsei tuvastas linnakaamerate ja piirkonnas paiknevate asutuste kaamerasalvestisi läbi vaadates küll selle, et öösel kella 3.40 paiku liikus Rahu silla all jalakäijate tunnelis tõesti mees, kes laskis end metallpiirdest vee kohale rippu ning kukkus vette. Seejärel oli näha, kuidas ta püüdis ujuda Tasku keskuse poole ja kuidas Atlantise poolt tuli kaater, millelt visati talle päästerõngas. Paraku päästerõngas meheni ei ulatunud, mispeale püüdis kaatril viibinud seltskond mehele lähemale liikuda, aga too kadus vette.

Pealtnägijad andsid juhtunust häirekeskusele kohe teada ning pinnaltpäästjad alustasid otsingut, kuid paraku see tulemust ei toonud. 3. juuni päeval asusid meest otsima politseikaatri ja sonariga Mustvee kordoni piirivalvurid, kaasatud olid ka vabatahtlikud. Tulemuseta.

Mustvee kordoni piirivalvurid sonariga Emajõel vettevajunud inimest otsimas.
Mustvee kordoni piirivalvurid sonariga Emajõel vettevajunud inimest otsimas. Foto: Jürgen Puistaja

Teade kadunud välismaalasest

3. juunil kella 15 paiku tuli politseisse teade ühe välismaalase kadumise kohta. Sõbrad otsisid 24 aasta vanust meest, kes ei olnud hotelli naasnud ning kellega neil polnud õnnestunud ööst saadik kontakti saada.

4. juuni päeval otsingud jätkusid. Kella 15.30 paiku tõid vabatahtlikud tuukrid sukeldumisklubist Maremark Emajõest välja uppunu, kelleks osutuski noor mees, keda sõbrad juba enam kui ööpäev läbi taga olid otsinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles