Elva piirkonna inimesed soovivad aidata tulekahjus pereliikme kaotanud naist ja last (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tulekahju sai algue pliidi eest, kus süttis plastämber. Maja peremees ämbrit kustutada ei jõudnudki, sest sisse hingatud vingugaasi tõttu kaotas ta teadvuse ja suri.
Tulekahju sai algue pliidi eest, kus süttis plastämber. Maja peremees ämbrit kustutada ei jõudnudki, sest sisse hingatud vingugaasi tõttu kaotas ta teadvuse ja suri. Foto: Lõuna päästekeskus

Elva vallas Valguta külas hukkus 20. märtsil elumajas puhkenud tulekahju tõttu 56-aastane mees. Hukkunu elukaaslane Daisi ja poeg Martin ei saa aga praegu ses majas elada, kuna hoone sai tugevaid suitsukahjustusi.

Facebooki Elva gruppi ilmus abipalve Daisile ja tema pojale Martinile, kes jäid 20. märtsil ilma elukaaslasest ja isast ning ajutiselt ei ole neil võimalik ka kodus elada.

Maja sai põlengus tugevaid suitsukahjustusi, seega on suur osa majas olevatest riietest ja muust tekstiilist kasutuskõlbmatu. Praegu peatub naine koos pojaga lähedal tuttava juures.


Abipalve postitas Elva gruppi põlengus elukaaslase kaotanud Daisi tuttav Kätlin Kilvits. «Daisi on väga tubli ja töökas naine, kes kunagi ise abi ei otsi ja püüab alati omal jõul hakkama saada. Siiski leian, et võiksime seekord üheskoos aidata,» kõlas üleskutse.

Et Daisi saaks koos Martiniga koju naasta, on vaja maja seest tühjaks tassida ning suurem osa asju ilmselt ära visata. Osa hädavajalikku, nagu voodipesu, madratseid ja värve on Daisi saanud annetustena. Et praegu pole teada, kui kalliks maja korda tegemine läheb, on kõige optimaalsem viis abi anda, kui teha Daisi pangakontole ülekande.

20. märtsil kella 15 paiku leiti Elva vallas Valguta külas oma kodust surnud 56-aastane mees. Kiirabitöötajad konstateerisid mehe surma ning avastasid pliidi eest võimaliku tulekahju asukoha. Kiirabitöötajate vingugaasiandur näitas ruumide õhus ka vingugaasireostust. Tuleohutuse kontrollimiseks kutsuti kohale päästjad ning võimalikku tulekahju põhjust suundus selgitama inspektor.

Selgus, et pliidi ees oli süttinud plastämber ning põrandasse oli sisse põlenud poolemeetrise läbimõõduga auk. Ilmselt oli mees püüdnud tulekahju veega kustutada, kuid selle käigus suitsu tugevalt sisse hinganud ning teadvuse kaotanud. Hilisem lahkamine selgitas, et mees suri vingugaasimürgistusse. Tulekahju oli õhupuuduses lõpuks ise sumbunud.

Kui soovid aidata:

Abi ootab: Daisi Hurt

Arveldusarve nr: EE821010010069082010

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles