VIDEO ja GALERII ⟩ Ukraina kaitsjate purustatud Vene tank jõudis raskete teeolude kiuste Tartusse

Copy

Varem Tallinnas Vabaduse väljakul rahvale vaatamiseks olnud purustatud Vene tank T-72 jõudis reede öösel vastu laupäeva Tartu Kaubamaja ette.

Esialgu pidi tank jõudma Tartusse kell 22, kuid raskete teeolude tõttu saabus T-72 kaubamaja ette sõjaväepolitsei eskordil 23.40. Tanki tulid uudistama paljud öised peolised, kes võimsast sõjamasinast pilte ja videoid tegid.

Libedus jätkus ka Kaubamaja ees, sest kui Tartu Postimees sündmuskohalt kell 0.30 lahkus, polnud tanki vedanud reka veel kohapealt minema saanud.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul saab tanki kesklinnas näha 11.–14. märtsini.

Vene tanki juures on ka selgitavad infotahvlid, mis selle ajalugu ning lõplikku saatust selgitavad.

Kaitseministeerium tegi ettepaneku tanki näidata mitmele Eesti linnale. Jõhvi, Narva ja Rakvere on pakkumisest selge sõnaga keeldunud, Pärnus seda veel kaalutakse. Viljandi on aga jah-sõna öelnud.

Ukraina kaitsjate purustatud Vene tank T-72 on mõeldud Eesti sõjamuuseumi eksponaadiks. Purustatud tank sümboliseerib Ukraina rahva ja sõdurite kangelaslikkust ja Eesti ning teiste lääneriikide abi olulisust Ukraina kaitsmisel, ent ka Vene agressori sõjapidamist ja mentaliteeti 21. sajandil.

Tank toodi Vabaduse väljakule 25. veebruaril ning jäi sinna kõigile vaatamiseks kuni 2. märtsini. Enne tanki jõudmist Viimsisse sõjamuuseumisse soovib kaitseministeerium seda eksponeerida ka Rakveres, Jõhvis, Narvas, Tartus, Võrus, Viljandis ja Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles