GALERII ⟩ Sadakond inimest kogunes Kalevipoja kuju avamisele Mustveesse

Copy

Laupäeval kell 15 avas ettevõtja Aivar Kokk Mustvee rannapromenaadil kollase akna juures skulptuuri «Kalevipoeg laudu toomas», tunnistajaks pisut vähem kui sadakond inimest. Skulptor Tauno Kangro oli saatnud Tallinnast aga soojad tervitused ja palus vabandust, et ise kohale tulla ei saanud.

Tänu ja kingitusi jagas laiali Kalevipoja Koja juht Annika Oras, kes pidas meeles inimesi, tänu kellele on selle kandi rahvas nüüd maamärgi võrra rikkam.

Kalevipojal on kõrgust umbes meeter ja 20 sentimeetrit ning kuju ise on tõstetud suurele maakivile, mis kaalub seitse-kaheksa tonni ja on toodud Torma prügilast.

Küsimuse peale, kas see Kalevipoeg siiski mitte liiga tilluke ei ole, vastas Aivar Kokk, et muidugi nad oleksid tahtnud ehk kolm korda suuremat teost, aga raha pani paratamatult soovidele piirid ette. Missugusest summast jutt käis, sellele jäi Aivar Kokk vastuse võlgu põhjendusel, et kuna see on suurelt osalt ettevõtja enda raha, siis pole ilus selle rahaga kiidelda.

Kalevipoeg laudade ja siiliga vasakul, ettevõtja Aivar Kokk paremal.
Kalevipoeg laudade ja siiliga vasakul, ettevõtja Aivar Kokk paremal. Foto: Sille Annuk

Kõik kohaletulnud olid väiksest lumesajust ja tuulest hoolimata rõõmsad, muusika mängis ja järvel tiirutasid mootorsaanid. Maa pealgi olid teed lumised ning neid mööda sai hästi Soome kelguga liikuda.

Soome kelk on praegusel aastaajal just paras sõiduvahend.
Soome kelk on praegusel aastaajal just paras sõiduvahend. Foto: Sille Annuk

Skulptuuri püstitamise kaasosalised on veel MTÜ Mustvee Mälukoda, MTÜ Mustvee spordiklubi ja Mustvee vallavalitsus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles