REEDENE RÕÕM ⟩ Tartu ülikooli oma mees Peeter Einola Torontos: see on õige asi teha! (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Torontolased Peeter ja Svea Einola said üle kolme aasta meie rahvusülikooli pidustustest taas siin Tartus osa võtta. Nad ise kohtusid esimest korda Kanadas Kotkajärve metsaülikoolis 33 ja pool aastat tagasi ning on sellest peale lahutamatud. Peetri ja Svea poeg Henno on Kanadas finantsanalüütik ning nende teine poeg Timo sotsiaaltöötaja.
Torontolased Peeter ja Svea Einola said üle kolme aasta meie rahvusülikooli pidustustest taas siin Tartus osa võtta. Nad ise kohtusid esimest korda Kanadas Kotkajärve metsaülikoolis 33 ja pool aastat tagasi ning on sellest peale lahutamatud. Peetri ja Svea poeg Henno on Kanadas finantsanalüütik ning nende teine poeg Timo sotsiaaltöötaja. Foto: Margus Ansu

Peeter Einola elab Eesti rahvusülikooli pidustustele südamest kaasa. Eriti tänavu, mil ta on koos abikaasa Sveaga taas Eestis. Peeter Einola ei ole Maarjamaal sündinud ega Tartu ülikoolis käinud. Tema kodulinn on Toronto, ta on tööstusinsener ja majandusteadlane. Aga mõjuka ühiskonnategelasena teeb ta nii palju, kui vähegi suudab, et eestikeelset ülikooli toetada.

Peeter Einola on Tartu ülikooli sihtasutuse esindaja Kanadas ning Kanada Tartu Ülikooli Fondi direktor. Juba koos kadunud rektor Volli Kalmuga tekkis tal mõte luua külalisprofessuur, et Eesti päritolu professorid võiksid osaleda Tartu ülikooli õppe- ja teadustöös.

Eile, emakeelse ülikooli 103. aastapäeva aktusel kuulutas rektor Toomas Asser välja kaks järjekordset stipendiumi saajat: Annela Anger-Kraavi Cambridge´i ja Mart Kuldkepi Londoni ülikoolist. Peeter Einola istus aulas ja rõõmustas, et Välis-Eesti külalisprofessuur saab kolmandat korda teoks ning toob ülikoolile väärtuslike sidemeid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles