Politseikoer sai kutse postimuuseumi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eile postimuuseumis näituse «Postis keelatud kaup» avamise kõige erakordsemad külalised olid Lõuna prefektuuri ennetusteenistuse noorsoopolitseinik komissar Elar Sarik koos politseikoera Erosega.

Eros on 9-aastane ja olnud teenistuses kogu oma täiskasvanud koeraelu. Ta on hea jäljekütt ning sugugi mitte kehvem narkoainete – kanepi, amfetamiini, kokaiini, heroiini – avastaja.

Alles mõne nädala eest leidis ta Tartus ühe reivi ajal garderoobist narkootilise aine taolise pulbri, mille täpsem tuvastamine veel käib.

Pildile on jäänud ka Eesti Rahva Muuseumi projektijuht Eve Aab, kes märkis, et koostöös Lõuna prefektuuriga, täpsemalt just komissar Elar Sariku ja ta narkokoera Erosega, pakuvad nad aprillis ja mais kaheksale rühmale võimalust kuulda narkootiliste ainetega tegeleva politseiniku igapäevatööst.

Uus näitus ise jagab infot selle kohta, mida peaks teadma nii internetist tellimisel kui kauba postiga saatmisel. Mida kõike ei saadeta – alligaatori topist ja kobranahast rahakotti! Narkootikume avastas toll eelmisel aastal postisaadetistes 61 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles