Ultrajooksja Hannes Veide asub Soomes rasketes tingimustes tiitlit kaitsma

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Hannes Veide mais Saksamaal ultrajooksu finišis, kus teda ootas abiline Riina Klais-Peets. Ka reedel on Klais-Peets Soomes kohal, seekord aga konkurendina rajal.
Hannes Veide mais Saksamaal ultrajooksu finišis, kus teda ootas abiline Riina Klais-Peets. Ka reedel on Klais-Peets Soomes kohal, seekord aga konkurendina rajal. Foto: Erakogu

Möödunud aasta juulis startis Hannes Veide (45) koos kuuekümne teise ultrajooksjaga Soomes Espoo külje all Nuuksio Backyard Ultral 6,7-kilomeetrisele ringile ning läbinud selle 39 korda, oli ta ainus rajale jäänu ja jooksu võitja. Mõned ultrajooksud ja aasta hiljem, sel reedel läheb Veide seal taas rajale, et tiitlit kaitsta.

Tartus elaval Veidel on nüüdseks seljataga 60 ultrajooksu, neist enamik on olnud üle saja kilomeetri pikad. Veide selgitas, et umbes sealtmaalt arvestavadki jooksjad ise, et tegu on ultrajooksuga, kuigi ametlikult loetakse selleks maratonist pikem katsumus. Oma põhialaks peabki ta backyard’i jookse, mis toimuvad keerulistel maastikel ning mille võitmiseks tuleb tunniga läbida 6,7-kilomeetriseid ringe seni, kuni teised seda enam ei suuda. Veide pikim jooks on olnud 55 tundi ehk ligi 370 kilomeetrit.

Raske päevarada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles