Võru tankla leidis võimaluse ööpäevaringselt napsi müüa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Jesse hinnangul peaks riik karmistama veelgi alkoholireklaami ning poes alkoholi ja karastusjoogi letid selgemalt lahus hoidma.
Maris Jesse hinnangul peaks riik karmistama veelgi alkoholireklaami ning poes alkoholi ja karastusjoogi letid selgemalt lahus hoidma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi alkoholiseadus lubab kraadiga jooke müüa kella 10-22, on need Võrus Kose teel asuvas Alexela tanklas ööpäev ringi saadaval, sest tankla on linnavalitsuses registreeritud toitlustusettevõttena, mis võib ööpäevaringselt napsi müüa.

«Tanklas hakati alkoholi ööpäev ringi müüma läinud aasta detsembri keskel, kui tankla registreeris ennast kohalikus omavalitsuses toitlustusettevõtteks,» ütles Võru konstaablijaoskonna juht Tõnis Räim Võrumaa Teatajale.

Viimastes võib alkoholiga kaubelda ööpäev ringi, kuid eeldusel, et alkohol juuakse ära kohapeal.

Konstaabli sõnul on niisugusel toitlustusettevõttel väga keeruline tagada, et kliendid ei lahku ostetud alkoholiga ruumist.

Seda tunnistas ka tankla juhataja. «Kui klient soovib alkoholipudeliga välja minna, ei ole meil õigust teda keelata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles