Rattapidu jätkub, täna on Tour of Estonia finaaletapp ja lastesõidud, homme 41. Tartu rattaralli

Copy
Tour of Estonia grupisõidu finish, Eesti rattur Madis Mihkels.
Tour of Estonia grupisõidu finish, Eesti rattur Madis Mihkels. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Eile Tallinnast alanud profiratturite Tour of Estonia esimese päeva sõidu võitis Eesti rattur Madis Mihkels, kes läbis 192,6-kilomeetrise distantsi ajaga 4:09.13.

Täna aga leiab aset kiire tempoga Tartu Grand Prix’ grupisõit mööda linna 164,8 kilomeetri pikkusel rajal.

Tour of Estonial osaleb 21 meestetiimi, igas seitse ratturit. Nende kõrval lähevad laupäeval esimest korda rajale ka naised Ladies Tour of Estonia võistlusel, kus osaleb 13 kuueliikmelist naiskonda.

Ladies Tour of Estonia naiskondade seas tahavad medali koju tuua Elisabeth Ebras, Kristel Sandra Soonik, Aidi Gerde Tuisk ning Liisa Ehrberg.

Üks kuulsamaid meeskondi suurel spordipeol üldse on World Touri rattatiim BikeExchange-Jayco, kuhu kuulub ka profirattur Tanel Kangert.

Tartu üks paremaid noorrattureid on praegu Ampler-Tartu2024 tiimis sõitev Madis Mihkels. Tipprattur Mihkel Räim osaleb võistlusel koduklubi Burgos BHga.

Pühapäeval lähevad Tartu rattarallil rajale tippratturite kõrval aga lausa tuhanded harrastajad ning esimest korda viivad kõik rajad Peipsi poole, pikima distantsi läbijatel tuleb sõita ka Kolkja ja Varnja kandis.

Pühapäevasel Tartu rattarallil võistlevad kõrgeimate kohtade nimel proffide Tanel Kangerti, Mihkel Räime ja Madis Mihkelsi kõrval veel tugevad ratturid Norman Vahtra ja Gert Kivistik.

Mis 28. ja 29. mail kindlalt ees seisab?

Ladies Tour of Estonia 2022 start antakse laupäeval kell 10.30 Turu tänaval Aura keskuse juures. Võitja eeldatav finišiaeg on 13.15, autasustamine kell 13.30.

Tartu Rattaralli lastesõidud algavad laupäeval sealtsamast kell 11 ja lõpevad kell 12.30.

Tour of Estonia 2. etapp, Tartu GP grupisõitude start lüüakse lahti Turu tänaval Aura keskuse juures kell 14.45

Pühapäeval algavad Tartu rattaralli distantside 27 km, 60 km ja 128 km rajad Eesti Rahva Muuseumi B-parklast ja suunduvad Peipsi kandi teedele. Startide algus on kell 9.30, kell 10  ja kell 11.

128 km võitja finiš Turu tänaval Aura keskuse juures on umbes kell 13.55 ning samas leiab aset ka autasustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles