Purjus mees jälitas autoga politseipatrulli (1)

Tartu Postimees
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna prefektuur vahendas Facebookis nädalavahetusel aset leidnud juhtumit, kus joobes mees oli kindel, et järgneb pättidele, kuid jälitas agaralt hoopis politseiautot.

«Enamasti on kogenud politseinikke raske millegi originaalsega üllatada aga just nii juhtus läinud nädalavahetusel Tartu politseinikega, kui neid asus ööpimeduses jälitama agar pätikütt,» seisis Lõuna prefektuuri Facebooki lehel.

Oli laupäeva öö, mil üks kohalik Peipsiääre valla mees oma kodumajas rahulikult televiisorit vaatas. Ühtäkki märkas ta mööda kitsast külateed majast möödumas üht sõidukit. Arvates, et sellega hiilivad ringi ahned vargad, hüppas mees autorooli ja võttis tema majast möödunud masinale järgi. Eesliikuvat sõidukit jälitades uskus mees, et tal õnnestub õige pea vahele võtta jultunud varganäod, kes Pala lähistel võõrast vara noolima olid tulnud 

Paraku juhtus aga nii, et vahele jäi pätipüüdja ise, kui talle eneselegi üllatuseks eesliikuv masin vilkurid põlema lõi ja isehakanud «uurija» sõiduvahendi peatas.

Üllatusmomente jagus kõigile - nii purjus peaga autorooli istunud pätipüüdjale kui ka politseinikele, kellele joobnud sohver kummalisevõitu selgitusi jagas.  Mees arvas tõsimeeli, et tema kodukandis hiilib ringi varas ja kuivõrd alkohol oli hägustanud mehe silmanägemise, ei pannud ta tähelegi, et jälitab hoopis sini-valget politseisõidukit.

Kogukonna aktivist kõrvaldati tol ööl juhtimiselt ning politseinikud sõidutasid ta tagasi koju, kus tal paluti varguskahtluse puhul järgmisel korral siiski esmajoones politseinikele teada anda või kui tekib ikkagi kihk ise kogukonnas patrullida ja seeläbi turvalisust luua, teha seda kaine peaga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles