Õhtusel aastapäevakontserdil annavad naised meestele nõu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täpselt samal ajal, kui Tartus algas täna kaitsejõudude paraad, võtsid lauljad, pillimehed, tantsijad, näitlejad ning lavameistrid ja teatri muu tehniline meeskond Vanemuise suure maja saalis viimast korda läbi tänaõhtuse piduliku kontserdi.

See algab Eesti filmi juubeliaastasse sobilikult vanade filmikaadritega. Nende taustaks kõlab rahvalauliku hääl. Seejärel kaob eesriie ning hakkab mängima bänd ja lavale tõuseb laulma Siiri Sisask.

Saalist jälgisid peaproovi iseseisvuspäeva piduliku kontserdi muusikaline juht Vaiko Eplik ja lavastaja Ain Mäeots. Erinevalt muudest lavastustest on tänase pidukontserdi vaatajate ette seadmine Mäeotsa sõnul vastutusrikkam, arvestama peab väga paljude asjadega. «Muusika ja kogu visuaali valik ei saa ju kunagi olla kõigile meelepärane, aga samas tuleb arvestada, et iseseisvuspäeva kontsert on heas mõttes kõige laiemale vaatajaskonnale.»

Mäeots on Eplikuga koostöös valinud esinejad suuremas osas naiste hulgast. «Naljaga pooleks võiks öelda: Eesti mehed, kuulake, mis naistel on teile öelda,» ütles Mäeots. «Eestis oleks elu parem, kui mehed kuulaksid rohkem oma naisi.»

Nii lavakujunduses kui ka teatrimaja kontserdimajaga ühendavas kohvikukoridoris on teatrikunstnik Riina Degtjarenko kasutanud arhitekti ja fotograafi Arne Maasiku pilte pusataolisest võsast. Vanemuise suur fuajee ja külgfuajee on saanud sinise ja musta põrandakatte, mis annab koos valgete lagedega iseseisvuspäeva ideega harmoneeruva värvilahenduse. Siin-seal seisab hiiglaslikke siniselt helkivaid skulptuure ning laes ripub haost kujundatud lühtreid.

Samal ajal kontserdi peaprooviga käis kujunduselementide viimistlemine. Presidendipaari kätlemiseks kujundatud suure fuajee nurgas proovis kõlavärve ja hääletugevust kitarrist Argo Vals.

Iseseisvuspäeva pidulik kontsert ning president Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese vastuvõtt Vanemuise teatris ja kontserdimajas algab täna kell 18.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles