Turuhoones avati Ukraina toitudega kohvik, kust borš kadus vähem kui tunniga

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kokad veel eesti keelt väga ei valda, kuid probleemi sellest polnud, sest appi sai võetud kehakeel ning kogusedki said näppude peal kindlaks tehtud.
Kokad veel eesti keelt väga ei valda, kuid probleemi sellest polnud, sest appi sai võetud kehakeel ning kogusedki said näppude peal kindlaks tehtud. Foto: Margus Ansu

Täna keskpäeval avati Tartu turuhoones kohvik, kust hamba alla saab head ja paremat Ukraina köögist ning toidu on valmis teinud just ukrainlased, kellest üks on sõjapõgenik. Esimeste tundide huvi kohviku vastu oli nõnda suur, et borš lõppes seal juba neljakümne minutiga ning nii tuli seda vahepeal juurdegi keeta. 

Idee turuhoonesse Ukraina kohvik luua tekkis turu juhatajal Rene Kiisal, sest äsja vabanes hoones vaba ala. Nii käiski ta idee välja Grill baari juhatuse liikmele Aivo Hobolainenile. «Meil on ukrainlased tööl juba eelmise aasta suvest, kui avasime Grill baari ja et Eestist me kokkasid ei leidnud, tõimegi sealt. Siis turg pakkus välja, et meil on üks vaba koht turu nurga pealt, et äkki mõtlete midagi välja,» selgitas Hobolainen.

Tänu varasematele kontaktidele saigi abikäed Ukrainast kutsutud, nende hulgas ka üks sõjapõgenik. Et tänane avamine oli kahele töötajale kiire ning pea on saabumas ka suvi, on plaan kaks töötajat veel juurdegi otsida, needki sõjakoldest. 

Seda, et kohvik inimestele peale läks, ilmestab näiteks see, et borš lõppes lettidelt umbes neljakümne minutiga ning nii tuli asenduseks võtta näiteks koduseid kotlette või frikadellisuppi. Näiteks jäi boršita Eiko Ilves, kelle sõnul oli aga ka frikadellisupp väga maitsev ja kodune.

Pikemalt saab lugeda esmaspäevasest Tartu Postimehest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles