Mõttetalgulised lükkasid raamatukogus liikuma kohalike dialoogi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Pildil Eesti raamatukoguhoidjate ühingu esimees Tuuliki Tõiste.
Pildil Eesti raamatukoguhoidjate ühingu esimees Tuuliki Tõiste. Foto: Kristjan Teedema

Täna algas Tartu linnaraamatukogu saalis toimuvate mõttetalgutega, milles osales nii raamatukogude eestkõnelejaid kui ka kodanikuühiskonna, demokraatia ja kogukondade arendajaid, suurettevõtmine «Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus». See on kavandatud praegust raamatukogude aastat silmas pidades. Mõttetalgud avas Eesti raamatukoguhoidjate ühingu juhatuse esimees Tuuliki Tõiste.

Programmi üks algatajaid on sihtasutuse Eesti Koostöö Kogu juhataja Kairi Tilga. Tema hinnangul annab erinevate valdkondade esindajate toomine ühe laua taha hea võimaluse tugevdada raamatukogude koostööd teiste sektoritega ning mõelda üheskoos, kuidas aidata kaasa sellele, et realiseerida raamatukogude potentsiaal võimestada kogukondi ning nügida Eesti arutelukultuuri.

Raamatukogude aasta võimaldab ühiskonnas laiemalt avada raamatukogude rolli olla igas suuremas ja väiksemas kogukonnas just see koht, mis toob inimesed kokku maailma asju arutama. «Dialoogiks on vaja usaldust ja neutraalset õhkkonda,» märkis raamatukogude aasta üks juhte Liina Veldre.

Mõttetalgutele järgneb 29. märtsil algav koolitusprogramm raamatukoguhoidjatele. Programmis on septembrini viis koolitust ning raamatukogude dialoogipäev oma kogukonnas 16. juunil. Ettevõtmise lõpus korraldavad raamatukogud üle Eesti arutelusid enda kodukanti puudutavatel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles