Tartu Ülikool tellis Nordeconilt järjekordse hoone

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ keemiahoone.
TÜ keemiahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Nordecon sõlmis reedel Tartu Ülikooliga töövõtulepingu Viljandi maantee äärde ülikooli keemiahoone jätkuna kerkiva siirdemeditsiinikeskuse projekteerimis- ja ehitustööde teostamiseks. Lepingu maksumuseks on 7,23 miljonit eurot ilma käibemaksuta.

«Täna (reedel - toim) sõlmitud leping siirdemeditsiinikeskuse projekteerimiseks ja ehitamiseks on meeldiv jätk Nordeconi koostööle Tartu Ülikooliga. Selle viimaseks näiteks on mullu valminud sotsiaal-ja haridusteaduskonna uus õppehoone Tartu Toomemäel, mis avati pidulikult mõne nädala eest. Järgnevalt keskendume arstiteaduskonnale ja -teadusele olulise uurimiskeskuse rajamisele linna servas, mis peaks teadlastele oma uksed avama kahe aasta pärast,» lausus Nordecon ASi juhatuse liige Marko Raudsik.

«Kuna siirdemeditsiinikeskuse puhul on tegemist hoone tehnosüsteemide projekteerimise ja ehitamise seisukohalt küllaltki keerukate lahendustega, siis on see ehitajale tõsiseks väljakutseks,» märkis Raudsik. «Esimesed kuud kuluvad projekteerimisele ning ehitustööde algusajaks on suvi 2012.»

Raudsiku sõnul on rajatav kolmekorruseline hoone 5712-ruutmeetrise brutopinnaga ning planeeritud keemiahoone jätkuks Viljandi mnt 42 krundile. Uus ehitis, mis on ühendatud olemasoleva hoonega ühekorruselise piki Ravila tänavat paikneva mahuga, jätkab keemiahoone rahulikku ja lihtsat modernismi.
 
Siirdemeditsiinikeskuse suletud alasse tulevad esimesele ja teisele korrusele  loomade hoiuruumid, käitumiskatsete meditsiini laborid, MRI osakonna ruumid koos kirurgiaga ning töötajate olme- ja riietusruumid koos lüüside ja õhuduššidega. Kolmandal korrusel asuvad puhasruumide laborid. Teise ja kolmanda korruse Ravila tänava poolne osa saab kabinettide ja seminariruumi asupaigaks.
 
Tartu Ülikooli siirdemeditsiinikeskuse väljaarendamist rahastab lisaks ülikoolile SA Archimedes ligemale 3,5 miljoni euro ulatuses.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles