REEDENE RÕÕM ⟩ Kadri Leetmaa: valija ei mõista sotse

Armas Riives
, reporter
Copy
Tartu sotsiaaldemokraatide juhiks valitud inimgeograaf Kadri Leetma võtab piirkonna eestvedamist kui huvitavat inimeste ja ideede juhtimise ülesannet.
Tartu sotsiaaldemokraatide juhiks valitud inimgeograaf Kadri Leetma võtab piirkonna eestvedamist kui huvitavat inimeste ja ideede juhtimise ülesannet. Foto: Kristjan Teedema

Mis asi on täpsemalt sotsiaaldemokraatia ja millist poliitikat see teeb? Seda laiem valija täpselt ei mõista ning erakonnal on oht liiga kitsasse nišši kinni jääda, leiab linnavolinik ja Tartu ülikooli inimgeograafia kaasprofessor Kadri Leetmaa (46), kelle sotsid pärast 12 aastat ametis olnud Heljo Pikhofi asemele uueks Tartu piirkonna esimeheks valisid.

Kadri Leetmaa, kas teist saab sotside uus liider Tartus või jääte pigem administratiivsesse rolli?

Sotsiaaldemokraatidel ongi vähem hierarhiline juhtimisstruktuur. Ma ei kujutaks ette, et olen erakonnas, kus üks emake või isake määratleb sotside sisu. Piirkonna juhina torkan nüüd rohkem silma ja fraktsiooni juhiks hakkan ka uuesti. Seega pean Tartu poliitikas rohkem eest kõnelema. Aga meil on ka teisi tugevaid eestkõnelejaid. Valimistel on jah tähtis, et esinumber toob 5000 häält, aga olemuselt on meil mittehierarhiline erakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles