Tartu linn toetab noorsootöö projekte ja programme ligi 80 000 euroga

Tartu Postimees
Copy
Tartu linn toetab tänavu noorteprojekte ligi 80 000 euroga.
Tartu linn toetab tänavu noorteprojekte ligi 80 000 euroga. Foto: Margus Ansu

Tartu linn toetab 2022. aastal noorsootöö valdkonnas 11 projekti ja 11 programmi kokku ligi 80 000 euroga.

Toetuste taotlemiseks esitati 28 nõuetele vastavat projekti- ja programmitoetuse taotlust summas 120 959 eurot. Rahastamisest jäid kõrvale projektid, mis said 100 punkti skaalal vähem kui 67 punkti. Noorsootöö valdkonna projektide ja programmide toetamisel peeti oluliseks, et need oleksid korraldatud noorte endi poolt.

Toetust küsiti nii traditsioonilistele üritustele ja tegevustele, nagu Animatsuri, tegevusprogramm «Vanem vend, vanem õde», Moeke 2022, noorte vaimse tervise liikumise programm, kui ka uuenduslikele ideedele, nagu E STuudio programm «Teadus, teater, teadvus ja muusika», laulustuudio Fa-diees lastemuusikal, Shate tantsukooli projekt «Seinte salajane elu».

Kolm suuremat toetust eraldati MTÜ Tartu Loovuskeskuse mitteformaalse õppe programmi korraldamiseks, mis sai 6900 eurot, MTÜ E STuudio noortekoori programmile «Teadus, teater, teadvus ja muusika», eraldati 5750 eurot ning antsukooli Error projekt «Üle Tartu Vinski» sai 5652 eurot.

«E STuudio jaoks on linnalt saadav toetus väga oluline, selle abil saavad lapsed ja noored omandada oskusi, arendada end mitmekülgselt ning siduda huvikoolis õpitut tavakooli õppematerjaliga,» ütles huvikooli esindaja Külli Lokko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles