Tartu linnakirjaniku stipendiumi saab tänavu Paavo Matsin

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tartu linnakirjanikuks kuulutatud Paavo Matsin võttis õnnitlusi vastu Jannseni ja Koidula mälestusplatsil.
Tartu linnakirjanikuks kuulutatud Paavo Matsin võttis õnnitlusi vastu Jannseni ja Koidula mälestusplatsil. Foto: Sille Annuk

Kaarsilla juures Koidula ja Jannseni mälestusplatsil kuulutati välja tänavune Tartu linnakirjaniku stipendiumi saaja. Selleks osutus Paavo Matsin (51), kelle proosaloomingust on seni kõige kõrgemalt tunnustatud aastal 2015 ilmunud romaan «Gogoli disko».

Uue linnakirjaniku väljakuulutamisel ütles linnapea Urmas Klaas, et ta on värvikas ja omanäoline. Stipendiumikomisjoni esimees, kultuurivaldkonna abilinnapea Lemmit Kaplinski tõstis esile Paavo Matsini oskust oma loomingus väänata aega ja ruumi ning panna omavahel suhtlema värvikaid tegelasi kirjandusloost ja ajaloost. Märkimisväärseks peab abilinnapea sedagi, et linnakirjanik 2022 toob kirjandusse kaasa boheemlaslikku mürglit.

Paavo Matsini värskeim raamat «Kirjandus ja alkeemia» on arvustuste ja esseede kogu. Esitlus oli Tartus 12. detsembril farmaatsia seltsi farmaatsia ajaloo kabinetis. Vikerkaare mulluses oktoobri-novembri paarisnumbris avaldas ta katkendeid valmivast romaanist «Lenini valss», mis on «Gogoli disko» järg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles