Arheoloog: kultuuripärandil on narkootikumide, inimkaubanduse ja relvade kõrval üks suurimaid turge

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Arheoloogianõunik Nele Kangert julgustab inimesi siiski leide muinsuskaitseametile usaldama, sest vastasel juhul läheb tükike ajalugu kaotsi.
Arheoloogianõunik Nele Kangert julgustab inimesi siiski leide muinsuskaitseametile usaldama, sest vastasel juhul läheb tükike ajalugu kaotsi. Foto: Maili Roio

Muinsuskaitseametile anti eelmisel aastal üle rohkem kui 4000 arheoloogilist leidu. Suur osa neist on välja tulnud hobiarheoloogide otsingute käigus, paljud jõudnud ametini ka tänu terava silmaga juhuleidjatele, rääkis muinsuskaitseameti arheoloogianõunik Nele Kangert.

Eelmisel aastal anti muinsuskaitseametile üle rohkem kui 4000 arheoloogilist leidu. Suur osa neist on välja tulnud otsinguvahendi loaga detektoristide otsingute käigus, paljud jõudnud ametini ka tänu terava silmaga juhuleidjatele, rääkis muinsuskaitseameti arheoloogia nõunik Nele Kangert.

Muidugi on ka leide, mis arheoloogide ja teadlaste kätte jõudnud ei ole. Põhjuseks võib olla leidja teadmatus, aga paljudel juhtudel ka kuritahtlikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles