Varaste saagiks on langenud mitme poe seifid ning sularaha, nii ka eile

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Seif sularahaga. Foto on illustreeriv.
Seif sularahaga. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Lõuna prefektuurile laekus avaldus, et Jõgevamaal Avinurmes on sisse murtud toidupoodi, kust varastati sularaha ning sigarette. Kuigi sarnaseid vargusi on viimasel ajal olnud mitu, ei ole alust nendevahelist seost kahtlustada.

Politseile teadaolevalt murti Avinurmes kauplusse sisse ööl vastu 13. jaanuari. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kauri Sinkeviciuse sõnul tungisid vargad poodi sisse lõhutud ukse kaudu. 

Koos seifist varastatud sularaha ning kaasa võetud sigaretipakkidega on toidupoe kahju esialgse hinnangu järgi ligi 4000 eurot, sellest 3600 oli sularaha. 

Kuriteo asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb sissetungimisega toime pandud vargust.

Seejuures on seife või neist raha varastatud viimasel ajal mujalgi, ka Tartus. Näiteks murti ööl vastu 12. jaanuari Teguri tänava kauplusse, kust varastati 3100 eurot. Seif koos sularahaga varastati 17. detsembril ka ühest Tartu valla kauplusest. 

Samuti on viimase kuu jooksul seifist sularaha varastatud Loksal ning Narvas Tallinna maantee kaubanduskeskusest. Viimasest said vargad saagiks sularaha ja ehteid väärtuses koguni 90 000 eurot.

Kauri Sinkeviciuse sõnul ei ole praegu aga põhjust viimatist, Avinurmes toimunud kuritegu teiste viimasel ajal toimunud vargustega seostada. Ka teiste varguste üksikasjad ja võimalikud kahtlustatavad on praegu selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles