Millal kaob masuudijärv raudtee äärest Betooni tänavas?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas aastaid koristamist ootav masuudijärv raudtee ääres Betooni tänavas kaob varsti?

Rein Haak, Tartu linnamajanduse osakonna juhataja:


Lemeks on materjalid raha taotlemiseks esitanud ja märtsis peaks selguma, kas saab Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) raha. Keskkonnateenistusele ja veekaitseprogrammi tegime päringu. KIK ei saaks muul põhjusel keelduda, kui et neil raha lihtsalt pole. Oleme suhelnud ka Epleri ja Lorentsiga (kellelt on tellitud reostuse koristamise projekt – toim).

Koristustöö tuleks teha soojematel aegadel. Reaalne oleks tööga alustada aprillis või mais. Seal on vaja ka pinnast kaevata. Külmunud kamakatena ei ole see mõeldav.

Mullu septembris kõlas väide, et masuudireostuse koristamine võiks alata juba enne aasta lõppu, jõuluks pidi plats puhas olema. Ometi ei alanud siis midagi.

Mina ei ole seda lubanud. See lubaja oli üks teine mees. (Sellise lubaduse käis välja linnapea Urmas Kruuse – toim.)

Vastab Lemeksi juhatuse esimees Jüri Külvik:

Kuni omandisuhe ei ole muutunud, ei saa meie midagi teha. See oleks praegu kogu kommentaar.

Ometi on teada, et olete KIKist reostuse koristamiseks raha küsinud?


Seda küll, aga omandiküsimus vajab lahendamist. (Lemeks on taotlenud enda käsutuses oleva riigimaa erastamist. Mitu aastat oli takistuseks vaidlus Tartu linnaga, kelle nõue oli reserveerida maa Vitamiini tänava pikenduse tarbeks – toim.)

Vastab Tartu linnapea Urmas Kruuse:

KIKi taotlus peaks saama 99-protsendise tõenäosusega positiivse lahenduse. Tehniliselt ei saaks seal praegu külmunud maal toimetada.
Maa Lemeksile erastamise osas jätkab maakorralduse osakond konsultatsioone, praegu lihvitakse lepingu lõppformaati. Ma olen optimistlik, et see reostus saab koristatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles