Asfalditehased panid talveks uksed kinni ja teelõik jääb kiviseks kevadeni

Tartu Postimees
Copy
Kivisillutisega parandatud Munga tänava teelõik on pisut lohku vajunud.
Kivisillutisega parandatud Munga tänava teelõik on pisut lohku vajunud. Foto: Margus Ansu

Novembris kirjutas Tartu Postimees, miks on hiljuti asfalditud Munga tänava teejupp haridus- ja teadusministeeriumi ees täidetud tänavakividega ning kauaks selline lahendus jääb. Kuigi detsembri alguseks pidi teelõik korralikult asfalteeritud saama, nurjasid selle plaani aga saabunud külmakraadid.

Enne jõulupühi võttis Postimehe toimetusega ühendust mitu lugejat, kes kurtsid, et lubatud teelõik ei ole nende kodu lähistel ikka veel korras ja ajutine lahendus on hoopis ohtlikuks muutunud. «Kui ma sõidan botaanikaaia poolt, siis juhul kui ma pole just kõrge maasturi roolis, ma ei näegi seda teravust enne selle ületamist,» kirjutas lugeja.

Kuigi sõidukiirus ei ole Munga tänaval suur, võivad juba mõne aja pärast kivid veel rohkem lohku vajuda ning terav äär lõhkuda autot, märkis lugeja. Seal pole ka sellekohast liiklusmärki, mis hoiataks terava serva eest, et aegsalt hoog maha võtta, jätkas ta.

Ettevõtte Pental Elekter juhataja ja tööde projektijuht Marko Pent ütles novembri lõpus, et ehitajad said tänavavalgustuse maakaabli paigaldamiseks teesulgemisloa alates õhtul kella kuuest. Selleks ajaks, kui töödega aga ühele poole jõuti, olid asfalditehased juba kinni. Nii pandigi sinna uunikivitäide, sest killustik oleks järgmisel päeval sealt kohe välja sõidetud ning muidu pidanuks ehitajad seda lappima hakkama.

Küll aga ütles Pent, et asfalteerija lubas tulla detsembri alguses. «Kahjuks jõudis külmalaine enne asfalteerijaid kohale. Alates saabunud miinuskraadidest panid kõik asfalditehased uksed kinni ja nüüd ootame kevadet,» ütles Pent.

Pent lubas saata info, et ajutine teekate vajab nüüdseks juba korrastamist, vajalikku kohta.

Et asfalditehased olid kinni, parandasid ehitajad Munga tänava teelõigu haridus- ja teadusministeeriumi ees kivisillutisega.
Et asfalditehased olid kinni, parandasid ehitajad Munga tänava teelõigu haridus- ja teadusministeeriumi ees kivisillutisega. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles