ARVAMISMÄNG ⟩ Mona Lisa naeratab. Mõista, mõista, kes naeratavad Miljard Kilgi maalidel?

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Miljard Kilgi näitusele siseneja paremat kätt jääb maal «Sorry, Leonardo», millele maalitud Mona Lisale on pähe pandud kilekott Mona Lisa pildiga.
Miljard Kilgi näitusele siseneja paremat kätt jääb maal «Sorry, Leonardo», millele maalitud Mona Lisale on pähe pandud kilekott Mona Lisa pildiga. Foto: Kristjan Teedema

ERMi galeriis saab maikuuni vaadata näitust, mille maalide autor on Tartu kunstikooli aastal 1976 lõpetanud Miljard Kilk. Sissepääsu lähedal on teos allkirjaga «Sorry, Leonardo». Sellele maalitud Mona Lisale on pähe tõmmatud kilekott reproga maailmakuulsast salapärase naeratusega naise portreest. Väljapanekus leidub mitmeid maale, mille tegelased on Miljard Kilk jäädvustanud naeratavana.

Kui paljud Tartu Postimehe lugejad tunnevad ära, keda on Miljard Kilk maalinud, kui nad siin alamal vaatavad kujutatud isikutest nende nägude alumist poolt? Kui kohe ei tule tervikmaal ja ühtlasi vastus küsimusele, kes on pildil, vaimusilma ette, võib minna mälu värskendamiseks näitust vaatama. See on ERMis pühade aegu avatud veel vaid täna ehk 23. detsembril ning 29. ja 30. detsembril.

Äraarvamismängu vastused on teretulnud 30. detsembri õhtuni meiliaadressile raimu.hanson@postimees.ee. Kokkuvõtted ilmuvad uue aasta esimestel tööpäevadel Tartu Postimehe kultuuriküljel. Kõige kiiremate ja täpsemate vastajate vahel loosime välja Miljard Kilgi ülevaatenäituse priipääsme kahele, sest iga head näitust tasub vaadata vähemasti kaks korda ja kahekesi vaadata on kaks korda mõnusam.

Naeratus 1. Kes on pildil?
Naeratus 1. Kes on pildil? Foto: Fragment Miljard Kilgi maalist
Naeratus 2. Kes on pildil?
Naeratus 2. Kes on pildil? Foto: Fragment Miljard Kilgi maalist
Naeratus 3. Kes on pildil?
Naeratus 3. Kes on pildil? Foto: Fragment Miljard Kilgi maalist
Naeratus 4. Kes on pildil?
Naeratus 4. Kes on pildil? Foto: Fragment Miljard Kilgi maalist
Naeratus 5. Kes on pildil?
Naeratus 5. Kes on pildil? Foto: Fragment Miljard Kilgi maalist
Naeratus 6. Kes on pildil?
Naeratus 6. Kes on pildil? Foto: Fragment Miljard Kilgi maalist
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles