Presidendi kaasa Sirje Karis jätkab Tartu linnamuuseumide juhtimist: jõudu mul jätkub

Copy
Tulevikus ulatub linnamuuseumi püsinäitus maja pööningule, kus praegu on töötajate kabinetid. Direktoril Sirje Karisel tuleb täita presidendi kaasana küll lisaülesandeid, kuid oma muuseume ta maha ei jäta.
Tulevikus ulatub linnamuuseumi püsinäitus maja pööningule, kus praegu on töötajate kabinetid. Direktoril Sirje Karisel tuleb täita presidendi kaasana küll lisaülesandeid, kuid oma muuseume ta maha ei jäta. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Tartu linnaajaloo muuseumide direktorile Sirje Karisele on Eesti Vabariigi presidendi kaasa kohustused toonud lisatööd, jätkab ta pühendunult oma muuseume juhtides. Tartu linnamuuseum saab senise, 20 aastat muutumatuna olnud ekspositsiooni asemele lähiaastail uue püsinäituse, ees seisavad ka mahukad ümberehitustööd.

«Ma ei usu, et Eesti muuseumides enam nii vana väljapanekut kuskil on,» ütles Sirje Karis. «See on pärit ajast, mil ma linnamuuseumi esimest korda juhtisin. Nüüd olen ringiga tagasi.» Sirje Karis oli 2000. ja 2001. aastal Tartu linnamuuseumi arendusdirektor ja kuni 2005. aastani direktor. Sealt edasi siirdus ta Tallinna juhtima Eesti Ajaloomuuseumi. 2018. aastast alates on ta töökoht taas Tartus.

Linnamuuseumi esimesel korrusel sel sügisel avatud uue näituse üle on aga Sirje Karis erakordselt uhke. See tutvustab keskaja matmiskombestikku ning selle märkimisväärseim eksponaat on 1757. aastal Lübeckis valmistatud ning 1988. aastal Tartust Jaani kiriku põranda alt leitud Anna Elisa­beth von Münnichi rohkete kaunistustega sark, mille kaanel paikneb ristilöödu figuur ning metallist padjakesel miniatuurne surnupealuu. Iga külalise, kelle Sirje Karis praegu linnamuuseumis vastu võtab, viib ta seda puusärki silmitsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles