30 aastat varem ⟩ Peeter Volkonski: 90ndate alguse lammutustöö annab Vanemuises siiamaani tunda

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Peeter Volkonski töötas Vanemuise teatris viis aastat, neli esimest üsna hea meelega. Sõnalavastuse kõrval sai ta kaasa teha nii ooperis, operetis, muusikalis kui ka balletis.
Peeter Volkonski töötas Vanemuise teatris viis aastat, neli esimest üsna hea meelega. Sõnalavastuse kõrval sai ta kaasa teha nii ooperis, operetis, muusikalis kui ka balletis. Foto: Meelis Lokk

Näitleja, lavastaja ja muusik Peeter Volkonski suundus 1986. aastal pealinnast tööle Vanemuise teatrisse, kus ta püsis viis aastat. 1991 lavastas ta veel Valter Ojakääru indiaanlaste tüki «Winnetou».

Mitme juhuse kokkulangemisel suundus näitleja, lavastaja ja muusik Peeter Volkonski 1986. aastal pealinnast Vanemuise teatrisse tööle. 1991. aastal jõudis ta lavastada muu hulgas Valter Ojakääru indiaanlaste tüki «Winnetou».

Kui kirjanik Vaino Vahing seda 1991. aasta detsembris vaatamas käis ja Vanemuise valvelauast lavastajat otsis, vastati talle jahedalt ja nagu muuseas – ta ei tööta enam meil. Miks Volkonski Vanemuisest lahkus, Vahing ei teadnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles