ÜLESKUTSE ja GALERII ⟩ Piparkoogivõistlus ootab taas köögikunstnike teoseid!

Tartu Postimees
Copy
Foto: TPM

Nagu iga aasta lõpus, ootab Tartu Postimehe piparkoogivõistlus ka tänavu andekate ja osavate köögikunstnike meistriteoseid.

Osaleda võivad kõik huvilised ning võistlustöödele seab piirid üksnes küpsetajate fantaasia. On vaid üks vääramatu tingimus: küpsetis peab olema valmistatud piparkoogitainast. Pole oluline, kas tainas on valmistatud ise või ostetud poest ega ka see, kas teos on glasuuriga kaunistatud või mitte.

Tartu Postimees korraldab piparkoogivõistlust juba 21. korda. Varasemate kordade peale kokku on mõõtu võtma saadetud sadu töid ning aja jooksul on välja kujunenud staarküpsetajad, kes ajavad oma ahju spetsiaalselt võistluse tarvis kuumaks igal aastal.

Piparkoogivõistluseks on varem meisterdatud nii muinasjutumaju, põllutöömasinaid kui autosid. Muu hulgas on tähelepanu pälvinud näiteks ülikooli peahoone, Tartu vaim, tagurpidimaja, suudlevate tudengite purskkaev, vanaaegne raadioaparaat, Tigutorn, Kaarsild, lillebukett, hõbesõlg ning isegi terve maakera. Eelmisel aastal võitis Eleri Hirv tööga «Lumetaat».

Galeriist leiad väikese valiku varasematel aastatel osalenud töödest:

JUHEND

  • Tartu Postimehe piparkoogivõistlus vältab 26. novembrist 20. detsembrini.
  • Võistlustööd tuleb tuua Tartu Postimehe kuulutuste vastuvõttu (Ülikooli 2a, 5. korrus) argipäeviti kell 9–17.
  • Võistlustööle tuleb kindlasti lisada autori nimi ja kontaktandmed.
  • Teoseid hindab žürii, kuhu kuuluvad Tartu Postimehe toimetuse töötajad.
  • Žürii hindab nii tööde välimust kui ka maitset. Seega tasub võistlustöö juurde panna piparkoogitükke, mille ärasöömisel taiese üldmulje ei kannata.
  • Tulemused saavad Tartu Postimehe paber- ja digilehes avalikuks 28. detsembril.
  • Parimatele paneb auhinnad välja Tartu Postimees ühes koostööpartneritega. Peaauhind on Postimehe ja Tartu Postimehe tellimus pooleks aastaks nii paber- kui digilehena.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles