Linnamuuseumis alustab uus loengusari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamuuseum.
Tartu linnamuuseum. Foto: Margus Ansu

Tartu linnamuuseum alustab uut loengusarja «Asjalugu», kus tutvustatakse muuseumi kogudes leiduvate esemete kaudu Tartule olulisi sündmusi ja protsesse.

Muuseumi teatel ootavad asjad muuseumis oma võimalust, et jutustada oma lugu. Igaüks neist avaks mõne linna ajalooga seotud sündmuse või isiku tagamaad.

Loengusarjas võetakse vaatluse alla esemed, millele külastaja pole seni ehk teadnud tähelepanu pöörata. Laiale kuulajaskonnale mõeldud ettekannetega astuvad üles linnamuuseumi teadurid ja koguhoidjad.

Esimene «Asjalugu» toimub kolmapäeval, 15. veebruaril kell 16, mil arheoloog Arvi Haak räägib ühest Tartust leitud vahatahvlikesest.

Arvatavasti 16. sajandist pärinev ese on maapinnas erandlikult säilitanud puittahvlit katnud vahakihi. Ettekandes räägitakse lähipiirkonna analoogsetest leidudest ning arutletakse selliste tahvlite kasutusvõimaluste üle.

Muuseum hakkab «Asjalugu» korraldama kord kuus kolmapäeviti kell 16 Tartu linnamuuseumis (Narva mnt 23). Sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles