SDE: võimuliit ei kavatse üliõpilastele tehtud ülekohut heastada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored riigikogu rõdul sildiga, millel kirjas saadiku nimi, kelle käitumist õppelaenude hüvitamise taastamise arutelul sildihoidja jälgib.
Noored riigikogu rõdul sildiga, millel kirjas saadiku nimi, kelle käitumist õppelaenude hüvitamise taastamise arutelul sildihoidja jälgib. Foto: Toomas Huik

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikud hääletasid täna riigikogu kultuurikomisjonis maha sotsiaaldemokraatide eelnõu, mille eesmärgiks on taastada tudengitele kuni 2009. aasta 1. juulini kehtinud õppelaenude hüvitamise kord.

IRLi poliitikute ettepanek mitte tuua õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse eelnõu parlamendi täiskogu ette kogus kuus poolt- ja viis vastuhäält, teatas sotsiaaldemokraatide fraktsiooni pressiesindaja.

«On kahetsusväärne, et koalitsioon vilistab jätkuvalt õigustatud ootuse printsiibile ega kavatse hoolimata lubadustest üliõpilastele vastu tulla,» ütles kultuurikomisjoni liige sotsiaaldemokraat Jaak Allik.

Sotsiaaldemokraatide eelnõu järgi tulnuks õppelaen hüvitada neile enne 2009. aasta 1. juulit õppelaenu võtnud tudengitele, kes töötavad avaliku sektoris või kasvatavad alla 5-aastast last. Sama eelnõu läbis riigikogus esimese lugemise 2011. aasta mais.

Alliku sõnul on koalitsioon otsustanud eelnõu kalevi alla panna, tuues ettekäändeks, et haridus- ja teadusministeerium on esitanud valitsusesisesele kooskõlastusele õppetoetuste ja õppelaenude seaduse uue teksti. «Tegu on otsitud ettekäändega, kuna kooskõlastusringil olevas eelnõus puudub igasugune vihje varem võetud õppelaenude võimalikule hüvitamisele,» märkis Allik.

Sotsid meenutasid, et tänane IRLi auesimees Mart Laar käis läinud aasta 5. märtsil Eesti Televisiooni otse-eetris välja veksli, et õppelaenu hüvitamise küsimus leiab lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles