GALERII ⟩ ERMis saab tänasest tutvuda kohalike vene kunstnike teostega

Copy

Tänasest on Eesti Rahva Muuseumis avatud näitus «Vene ART Eestis», kus eksponeeritakse Eestimaa vene kunstnike poolt loodud 47 teost.

Näitus «Vene ART Eestis» ühendab kaasaegseid, erinevas vanuses, erineva hariduse ja eri žanrite ning suundumustega kunstnikke. Nende hulgas on meil ja väljaspool Eestit tuntud meistreid ja noori algajaid. Enamik on lõpetanud kas Eesti kunstiakadeemia, kõrgema kunstikool «Pallas», Peterburi kunstiakadeemia, A.L. Stieglitzi nimelise Peterburi riikliku kunsttööstusakadeemia, Dresdeni kujutava kunsti akadeemia või mõne muu kunstiõppeasutuse.

Suurem osa kunstnikest on sündinud Eestis, kuid on ka neid kelle sünnimaa on Venemaa, Ukraina, Valgevene või mõni muu riik. Eesti on saanud nende teiseks kodumaaks. Osalejad kuuluvad kahte kunstiühingusse – Vene Kunstnike Ühendus Eestis, mis ühendab üle 80 vene keelt kõneleva kunstniku. Nende juhatajaks on Sertgei Volotšajev. Teine ühing on Narvas loodud ja peamiselt professionaale ühendav kunstiühing Vestervall, mille juhatuse esimees on Olga Tjurina. Näitust on korraldada aidanud Tartu Linna Slaavi Kultuuri Ühing koos Tamara Hristoforova ja Nadežda Valguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles