Üle miljoni nutiseadme aastas – keskkonnahoidlik taaskasutaja kahekordistab laopinda

Armas Riives
, reporter
Copy
Kui mullu töötlesid Põhjamaade suurima ringmajandusettevõte Foxway tehnikud aastas ligi miljon nutiseadet, siis juba tänavu saadavad nad teisele ringile 1,25 miljonit seadet. Nii käib ka vilgas nutiseadmete parandamine firma tsehhis Raadil.
Kui mullu töötlesid Põhjamaade suurima ringmajandusettevõte Foxway tehnikud aastas ligi miljon nutiseadet, siis juba tänavu saadavad nad teisele ringile 1,25 miljonit seadet. Nii käib ka vilgas nutiseadmete parandamine firma tsehhis Raadil. Foto: Maanus Kullamaa

Tartus vanu nutiseadmeid parandav ja taaskasutav Põhjamaade suurim ringmajandusettevõte Foxway Recommerce pani nurgakivi uuele laohoonele, et praeguseks aastas üle miljoni seadme käitlev ettevõte suudaks kasvava nõudlusega sammu pidada.

Kiire kasvu tõttu peab firma laienema üha uutesse ruumidesse, mistõttu seadmed on ladustatud üle Tartu laiali. «Olukord on ebaotstarbekas, mistõttu rajamegi suurema pinna, kuhu saame koondada kõik praegused kolm ladu ja logistika,» ütles Foxway juhatuse esimees Agnes Makk. Tartu valla mail asuv ladu peaks valmima märtsi lõpus.

6500-ruutmeetrine ladu annab ruumi olukorras, kus prognoosid ennustavad tegevusmahu kiire kasvu jätkumist. «Kui mullu töötlesime aastas umbes miljon seadet, siis tänavu küünib arv 1,25 miljoni seadmeni,» ennustas Makk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles